fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

K-Fastigheter vill sälja i Danmark

Publicerad: 11 september 2023, 07:01

K-Fastigheter planerar för fortsatt närvaro på den danska marknaden.

Foto: Mattias de Frumerie

K-Fastigheter sonderar möjligheten att avyttra ett bestånd i Danmark. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetColliersHyresrätter

Johan Bahlenberg

johan.bahlenberg@bbm.bonnier.se


K-Fastigheter har anlitat Colliers för att bistå med avyttringen av en portfölj med fyra bostadsfastigheter i Köpenhamnsområdet med totalt 311 lägenheter. Av lägenheterna är 163 under förvaltning och 148 i byggnation med planerat färdigställande under det fjärde kvartalet i år. Baserat på bokfört värde kommer en eventuell avyttring att kunna inbringa en nettolikvid om cirka 550 miljoner kronor efter amortering av underliggande skuld.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för förvärv på den danska marknaden. Mot den bakgrunden ser vi att det finns goda möjligheter till en avyttring av en del av vår portfölj som inte utgörs av våra koncepthus för att på så sätt frigöra kapital till fortsatt värdeskapande för våra aktieägare, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

Läs mer: Forskaren: Många underskattar hur lång en boprisnedgång kan vara

K-Fastigheter skriver att den aktuella portföljen består av hus som inte är byggda i enlighet med K-Fastigheters egenutvecklade koncept och tillsammans med gynnsam valutakursutveckling finns möjlighet att genomföra en attraktiv transaktion.

Planen är dock inte att lämna den danska marknaden helt. K-Fastigheter kommer efter en eventuell avyttring att ha kvar ett projekt med 153 lägenheter i produktion i Ballerup. Bolaget ser också fortsatt goda möjligheter till kommande förvärv av byggrätter i Köpenhamnsområdet.

Läs mer: Pressade Heimstaden har börjat avyttra – "förväntar oss försäljning om flera miljarder"

Jacob Karlsson, vd K-Fastigheter.

Foto: Pressfoto

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev