onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

K-Fastigheter och Balder köper och säljer av varandra

Publicerad: 30 december 2022, 07:29

Balders vd Erik Selin.

Foto: Teresa Ahola

I en samlad affär köper Balder en förvaltningsfastighet i Helsingborg av K-Fastigheter, som samtidigt köper en byggrätt för hyresrätter i Västerås av Balder. Det framgår av pressmeddelanden.

Ämnen i artikeln:

SvepetBalder Fastigheter

JB


Fastigheten Rådhuset 6 som Balder förvärvar i centrala Helsingborg består framförallt av kommersiella lokaler för handel, restaurang och kontor men också ett mindre antal hyresrätter.

Transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 136 miljoner kronor och resultateffekten för Balder blir cirka 30 miljoner kronor.

Läs mer: Hon tar plats i Balders ledningsgrupp

– På Balder är vi mycket nöjda med överenskommelsen som är ett bra sätt för oss att renodla byggrättsportföljen och samtidigt förstärka förvaltningsbeståndet. Vi ser fram emot att tillträda den fina fastigheten i Helsingborg, säger Emil Engelbrektsson, fastighetsutvecklingschef på Balder.

Byggrätten K-Fastigheter köper finns i området Viksäng i Västerås. De planerar där att uppföra cirka 180 hyresrätter enligt bolagets koncepthus Lamellhus. Underliggande fastighetsvärde är 49 miljoner kronor och beräknat årligt hyresvärde uppgår till 26 miljoner kronor.

Läs mer: Hyr ut 1 200 kvm till Bröd & Salt – som öppnar bar och bistro

– Vi är väldigt glada över att kunna utvidga vår närvaro i Västerås som är en expansiv kommun i Mälardalen. Byggnationen på Viksäng kompletterar på ett bra sätt våra redan pågående projekt i Västerås, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef på K-Fastigheter.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev