Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

K-Fastigheter köper fastighet i Växjö

Publicerad: 18 december 2019, 14:43

Jacob Karlsson, vd på K-Fastigheter. Foto: Ajda Dzambic

K-Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av två fastigheter i Växjö där bolaget vill bygga Punkthus med upp till 90 hyreslägenheter.

Ämnen i artikeln:

Jacob KarlssonK-Fastigheter

K-Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av två fastigheter i Växjö där bolaget vill bygga Punkthus med upp till 90 hyreslägenheter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

K-Fastigheter har förvärvat 100 procent av aktierna i Växjö Folkets Park AB, ett bolag som äger fastigheterna Växjö Örnen 28 och Växjö Örnen 32, vilka har lagakraftvunnen detaljplan som möjliggör byggnation upp till åtta våningar och maximal bruttoarea (BTA) om 7 620 kvadratmeter.

Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 20 miljoner kronor. Transaktionen finansieras genom befintlig kassa och K-Fastigheter har tillträtt aktierna. Säljare är Borohus, som ingår i Västkuststugan-koncernen.

På tomten planerar K-Fastigheter att bygga hus enligt sitt koncept Punkthus, med start andra halvåret 2020.

– Med dagens förvärv kommer vi att bygga fler hyresrätter med hög kvalitet i attraktiva Folkparken. Vi meddelade den 20 juni 2019 att vi, i direkt närhet till de nu förvärvade fastigheterna, färdigställer 171 hyresrätter med tillträde etappvis. Idag har vi beslutat att tidigarelägga tillträde och inflyttning av första etappen till januari 2020 och den sista etappen i september nästa år, säger K-Fastigheters vd Jacob Karlsson.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev