Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

K-Fastigheter köper byggrätt i Höganäs

Publicerad: 9 december 2019, 09:48

Jacob Karlsson, vd på K-Fastigheter.

Foto: Ajda Dzambic

K-Fastigheter köper en fastighet med möjlighet att bygga 300 hyreslägenheter i Viken, Höganäs kommun.


Ämnen i artikeln:

Jacob KarlssonK-Fastigheter

K-Fastigheter köper en fastighet med möjlighet att bygga 300 hyreslägenheter i Viken, Höganäs kommun.

Tomten ligger i direkt närhet till K-Fastigheters tidigare projekt i Viken, där bolaget har sökt bygglov avseende 90 lägenheter enligt bolagets koncepthus Låghus.

– Viken är ett attraktivt område vid Öresund och med korta avstånd till både Höganäs och Helsingborg och marknaden för vårt koncepthus Låghus är mycket stark, säger K-Fastigheters vd Jacob Karlsson enligt ett pressmeddelande.

Läs även: Bromance bakom K-Fastigheters framgång

– Våra hus passar utmärkt på tomten som omfattar en yta upp till 25 000 BTA och vi planerar att etappvis bygga fler hus med 1-3 våningsplan. Vi ser goda möjligheter att möta de höga förväntningar på bra boende som våra hyresgäster har och vi vill även bjuda in utvecklare av andra upplåtelseformer mot att vi får köpa byggrätter av dem på andra orter.

Förvärvet av fastigheten, som går under benämningen heter Höganäs Viken 39:5, sker genom en bolagstransaktion och underliggande fastighetsvärde uppgår till 53 miljoner kronor. Transaktionen finansieras genom befintlig kassa och K-Fastigheter har tillträtt aktierna. Säljare är Pervanovo Invest AB.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Jacob KarlssonK-Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.