Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

K-Fastigheter köper av SLP i Malmö

Publicerad: 29 januari 2021, 14:15

Foto: Mostphotos

K-Fastigheter förvärvar två fastigheter i Malmö kommun av Swedish Logistic Property. Bolaget avser att möjliggöra byggnation av totalt cirka 150 lägenheter på tomterna. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

K-FastigheterSLPFastighetsmarknaden i Sydsverige

Affären avser fastigheterna Malmö Kvarnhög 19 och Malmö Skjutsstallslyckan 21 och det totalt underliggande fastighetsvärdet uppgår till 38,5 miljoner kronor. Förväntat bruttoarea ligger på 4300 respektive 8500 kvadratmeter. 

– De aktuella fastigheterna är belägna i stadsnära läge på adresser som vi inte ser som långsiktiga lager- och logistiklägen. Vi är därför glada över att ytterligare kunna renodla vår fastighetsportfölj, kommenterar Peter Strand, vd i SLP, i ett pressmeddelande. 

I nuläget bedrivs viss kommersiell verksamhet på båda tomter, men K-Fastigheter planerar att utveckla detaljplanen för att möjliggöra byggnation av totalt 150 lägenheter. I Kvarnhög 19 planeras totalt 50 lägenheter byggas och i Skjutsstallslyckan 21 väntas cirka 100 lamellhuslägenheter uppföras. 

– Fastigheterna finns i två attraktiva områden i Malmö, där vi ser goda möjligheter att bidra med bra boende som passar respektive plats. Arbetet med detaljplanen startar omgående, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter, i pressmeddelandet. 

Tillträde sker den 1 mars 2021. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.