Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

K-Fastigheter förvärvar i Järfälla

Publicerad: 22 april 2021, 13:18

Fastigheten Järfälla Veddesta 2:65

Foto: Järfälla kommun

K-Fastigheter har förvärvat en fastighet i Järfälla, norr om Stockholm, av Kungsleden. Bolaget planerar att bygga cirka 400 hyresrätter.


Ämnen i artikeln:

K-FastigheterKungsleden

Affären avser fastigheten Järfälla Veddesta 2:65 och sker till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 259 miljoner kronor. Tillträde äger rum vid lagakraftvunnen detaljplan, vilket bedöms ske under det fjärde kvartalet 2021.

– Detta blir ett betydande projekt för K-Fastigheter i Stockholmsområdet. Vi bedömer att investeringen uppgår till ca 975 mkr och marknadsvärdet vid färdigställande uppgår till 1 350 mkr, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter, i pressmeddelandet.

Fastigheten är i nuläget bebyggd med 14000 kvadratmeter kontor, men har en förväntad bruttoarea på drygt 32 000 kvadratmeter. K-Fastigheter planerar för cirka 400 hyresrätter på platsen. 

– Vi ser fram emot att arbeta med vårt projekt i Barkarbystaden. Lägenheterna i våra egenutvecklade Lamellhus kommer att byggas i ett attraktivt område. Säljaren ska driva arbetet med detaljplanen och vi har målet att bygga 400 lägenheter i två etapper, den första med start under 2022 och den andra med start året därpå, säger Åsa Fredin, affärsområdeschef för K-Fastigheter Projektutveckling. 

Christian Karlsson, Advokatfirman VICI, har agerat rådgivare till köparna och Brick Advokat har varit rådgivare på säljarsidan.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

K-FastigheterKungsleden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.