Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

K-Fastigheter expanderar till Borås

Publicerad: 13 mars 2020, 09:50

Åsa Fredin, affärsområdeschef på K-Fastigheter.

Foto: K-Fastigheter

K-Fastigheter har tecknat avtal om ett markförvärv i stadsdelen Bergsäter i Borås. Planen är att bygga upp till 600 bostäder.


Ämnen i artikeln:

K-Fastigheter

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Detta är vårt första projekt i Borås och det ger oss goda möjligheter att utveckla ett bra bostadsområde där vi kan bygga hus enligt K-Fastigheters tre egenutvecklade koncepthus, säger Åsa Fredin, affärsområdeschef för K-Fastigheter Projektutveckling. 

Bolaget bedömer det möjligt att bygga 600 hyresrätter, fördelade på 47 664 kvadratmeter bruttoarea byggrätt.

– Detaljplanen för fastigheten är ute på samråd och vi bedömer att den kan vinna laga kraft kring halvårsskiftet 2020.

Förvärvet sker genom en bolagstransaktion och underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 138 miljoner kronor, motsvarande cirka 2 900 kronor per kvadratmeter. Transaktionen finansieras genom befintlig kassa och K-Fastigheter tillträder aktierna när detaljplanen vunnit laga kraft. 

Säljare av fastigheten, benämnd Borås Åkermyntan 5, är Alhem Fastigheter AB. 

– Med projektet i det centrumnära området Bergsäter ser fram emot att inleda en långsiktig etablering i ännu en tillväxtort. K-Fastigheter bygger för närvarande i Göteborg och med Borås får vi en bra volym som ger oss förutsättningar för att kunna fortsätta växa i regionen och längs västkusten, säger Åsa Fredin.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

K-Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.