fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

K-fast köper byggrätt i Eskilstuna – vill bygga 85 hyresrätter

Publicerad: 20 mars 2023, 07:58

Magnus Persson.

Foto: Oskar Lydell

K-fastigheter har köpt en byggrätt i Eskilstuna av Dagmar Fastigheter för byggnation av 85 hyresrätter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetEskilstuna

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Affären har skett genom ett bolagsförvärv vilket innebär att K-fast Holding AB nu äger samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Förvaltaren 2 i centrala Eskilstuna. Transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 19 miljoner kronor.

På Förvaltaren 2 planerar K-fastigheter att bygga 85 hyresrätter i bolagets eget koncept Lamellhus och Punkthus plus. Beräknat årligt hyresvärde uppgår till 12 miljoner kronor.

Läs också: Årets 10 största fastighetsaffärer – SBB driver listan

Men det dröjer innan bolaget kan sätta spaden i marken. Tillträde och byggstart kan ske först när det finns en lagakraftvunnen detaljplan vilket beräknas vara klart under 2024.

– Eskilstuna är en attraktiv stad och vi är glada över att kunna förvärva ytterligare byggrätter i kommunen. Arbetet med detaljplanen pågår och från K-Fastigheters sida tycker vi det ska bli spännande att få vara med och utveckla Eskilstuna genom tillförandet av nya attraktiva hyresrätter i ett centralt läge, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef på K-Fastigheter, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev