Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Juli: NCC säljer till KLP i Hagastaden

Publicerad: 7 augusti 2013, 07:32

Torsplan

NCC säljer kontors- och handelsfastigheten Torsplan i Hagastaden i Stockholm för 1 618 miljoner kronor. Köpare är KLP Fastigheter AB med preliminärt tillträde i slutet av fjärde kvartalet 2013.


Ämnen i artikeln:

KLP FastigheterNCCHagastaden

Affären genomförs som bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om 1 618 miljoner kronor efter avdrag för uppskjuten skatt. NCC ansvarar för uthyrning av kvarvarande ytor i ytterligare 3 år. Uthyrningsgraden uppgår till 84 procent.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 30 000 kvadratmeter varav kontor cirka 22 000 kvadratmeter och handel cirka 8 000 kvadratmeter samt ett garage med knappt 280 parkeringsplatser. Axfood, Structor, Inspektionen för vård och omsorg, Max Hamburgerrestaurang, Systembolaget och Hemköp är några av de företag som valt att etablera sig i Torsplan.

NCC utvecklar Torsplan för att miljöcertifieras i nivå Excellent enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.

Redaktion

Källa: Pressmeddelande NCC, ‎2013-07-09

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.