fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Jubel i Staffanstorp efter stora Microsoft-affären

Publicerad: 23 augusti 2019, 08:27

Christian Sonesson (M), kommunalråd i Staffanstorps kommun och Jan Persson, styrelseordförande för Kilen-Krysset är glada. Foto: Kilen-Krysset

”Fantastiskt!” En storaffär med datajätten får både kommunen och Kilen-Kryssets styrelseordförande Jan Persson att jubla.

Ämnen i artikeln:

KilenkryssetMicrosoftStaffanstorp

”Fantastiskt!” En storaffär med datajätten får både kommunen och Kilen-Kryssets styrelseordförande Jan Persson att jubla.

Datajätten Microsoft har köpt 120 000 kvadratmeter mark väster om tätorten Staffanstorp, i kommunens logistikcentrum, för att kunna bygga en nytt datacenter.

En mycket stor affär för Kilen-Krysset och en viktig investering för kommunen Staffanstorp.

Kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, Christian Sonesson (M), säger till Sydsvenskan att etableringen kan innebära åtminstone 100-120 nya arbetstillfällen.

Inga summor 
Köpeskillingen hålls hemlig. Jan Persson, Kilen-Kryssets styrelseordförande, vill inte avslöja några summor när Fastighetsnytt ringer upp.

– Jag kan inte kommentera det alls. Jag har ett sekressavtal med Microsoft. Men det är såklart en stor affär. Det här sätter oss riktigt på kartan och vi är jätteglada över att kunna göra det här, säger jan Persson.

Företaget inledde samtalen med Microsoft för omkring ett och ett halv år sedan berättar Jan Persson.

– Vi har jobbat hårt med det här. Men ett och ett halvt år är egentligen en ganska kort tid för en sådan här stor affär, säger han.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev