fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

John Mattsson säljer fastighet på Lidingö för halv miljard

Publicerad: 31 maj 2023, 11:15

John Mattsson säljer fastigheten Tryckregulatorn 1 på Lidingö.

Foto: Mårten Arvidsson

John Mattsson har sålt en bostadsfastighet på Lidingö för 525 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande från fastighetsbolaget.

Ämnen i artikeln:

SvepetJohn Mattson

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det är bostadsfastigheten Tryckregulatorn 1 på Lidingö som John Mattsson nu via en bolagsaffär sålt till Resinova Bostads AB. Tango och Wigge & Partners var säljarens rådgivare i affären.

Fastigheten uppfördes 2015 och ligger i den gamla AGA-fabrikens område som nu kallas Dalénum. Den innehåller 146 lägenheter och ett garage med 121 parkeringsplatser. Den uthyrningsbara arean uppgår till 9 220 kvadratmeter vilka till 95 procent består av bostäder.

Läs också: Lista: 10 största affärerna 2023 – ”Svagaste starten på 10 år”

Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 525 miljoner kronor. John Mattson skriver i pressmeddelandet att köpeskillingen motsvarar ett pris som överstiger bokfört värde per första kvartalet 2023 med cirka 2 miljoner kronor.

– Vi fortsätter att agera proaktivt och handlingskraftigt för att anpassa bolaget till nya marknadsförutsättningar och genom försäljningen tar vi ytterligare ett steg mot en lägre belåningsgrad. Att det underliggande fastighetsvärdet överstiger bokfört värde bekräftar värdet på vår fastighetsportfölj, kommenterar Per Nilsson, vd John Mattson.

John Mattson frånträder fastigheten den 29 juni 2023.

Läs också: Fastighetsbolagen bara halvvägs igenom räntesmockan: "Tar ett par år till innan höjningarna fått full effekt"

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev