Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

John Mattson gör storaffär – köper för 765 miljoner

Publicerad: 19 december 2019, 13:42

Rotebro centrum.

Foto: Wikimedia

Sollentuna kommun säljer 541 hyresrätter ur allmännyttan till John Mattson för 765 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

John Mattson

Sollentuna kommun säljer 541 hyresrätter ur allmännyttan till John Mattson för 765 miljoner kronor.

Förvärvet omfattar totalt 37 200 kvadratmeter uthyrbar yta fördelade på 29 fastigheter intill Rotebro centrum och Rotsunda torg, nära pendeltågsstationen och E4:an.

John Mattson har sedan tidigare drygt 2 250 hyresbostäder belägna på Lidingö. Köpet i Sollentuna gör att bolaget går utanför Lidingö och utökar sitt fastighetsbeståndet med cirka 22 procent uthyrbar yta. En del i bolagets tillväxtstrategi är att etablera sig i fler kommuner i Stockholmsregionen, i lägen med bra utvecklingsmöjligheter och goda kommunikationer, skriver John Mattson i ett pressmeddelande.

– Fastighetsportföljen passar väl in i bolagets förvaltningsmodell, vi ser en långsiktig potential i beståndet och ser fram emot att erbjuda de boende en fortsatt god livsmiljö. Vi ser också fram emot ett gott samarbete med Sollentuna kommun, säger Siv Malmgren, vd på John Mattson i en kommentar.

Henrik Thunes (M), ordförande i Sollentuna Stadshus, kommenterar affären så här i ett pressmeddelande:

– Det är glädjande att vi får in en aktör med gedigen erfarenhet av fastighetsförvaltning och en tydlig affärsidé om att långsiktigt äga och förvalta hyresrätter. Därutöver har de stort fokus på social hållbarhet, säger Henrik Thunes i en kommentar.

Linklaters Advokatbyrå har varit rådgivare till John Mattson i transaktionen. Svefa har varit rådgivare åt Sollentuna kommun.

Byggnaderna är uppförda under 1950- och 70-talen och har god spridning avseende lägenhetsstorlek, med tyngdpunkt på två- och trerumslägenheter.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

John Mattson

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.