tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

JM säljer klassisk industribyggnad på Lidingö till Green Park

Publicerad: 28 april 2022, 10:49

Fastigheten Lidingö Aga 1 omgärdas av Ackumulatorvägen, Persikovägen och Optikvägen i nya bostadsstadsdelen Dalénum på Lidingö. I stadsdelen, som är uppkallat efter industrimannen Gustaf Dalén, fanns tidigare Aga:s fabrik.

Green Park förvärvar garage och lokaler, om 6.110 kvadratmeter, i en av Agas tidigare industrianläggningar på Lidingö. Fastigheterna är några av de äldre tegelbyggnaderna i den nya stadsdelen Dalénum.

Ämnen i artikeln:

JMLidingö centrum

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


JM var säljare av fastigheten och rådgivaren Tango.

Förvärvet omfattar 6.110 kvadratmeter, varav två garage med totalt 159 platser som bostadsrättsföreningar i dag hyr med långa avtal. Utöver de två garagen rymmer fastigheterna även drygt 1 600 kvadratmeter lokalytor i tre plan.

Läs även: Lidingö bryter avtal om bostadsbyggande – får ändå nya bron till halva priset

Stadsdelen Dalénum beräknas omfatta 1.000 bostäder och lika många arbetsplatser vid färdigställandet 2025. 

– Fastigheterna ligger i ett strategiskt och attraktivt område och erbjuder stora utvecklingsmöjligheter. Det är fastigheter som på ett väldigt bra sätt passar in i vår struktur, en anläggning med befintliga flöden och därtill möjligheter för oss att utveckla med vår kompetens om bland annat digitala mobilitets- och servicetjänster, kommenterar Green Parks partner Jesper Ericsson.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev