torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

JM säljer för 1,3 miljarder i Stockholm

Publicerad: 28 april 2021, 08:55

Manegen (Täby Månstenen 4) Foto: JM

JM säljer två hyresrättsfastigheter i Stockholm till SPP Fastigheter. Affären uppgår till runt 1,3 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

JMSPP Fastigheter

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Försäljningen avser fastigheterna Täby Månstenen 4 och Järfälla Jakobsberg 2:2853. Den första fastigheten ingår i det färdigställda projektet Manegen som ligger i Täby Park i Täby kommun. Den andra fastigheten ingår i projektet Havreflingan i Söderdalen i Järfälla kommun och ska färdigställas under det fjärde kvartalet 2021. Det är totalt 320 bostäder som avyttras. 

Läs även: Stor intervju med JM:s Johan Skoglund - vill se en nordisk lagstiftning för bostadsbyggande

– Det är glädjande att marknaden fortsätter utvecklas positivt och att efterfrågan är stor för våra nyproducerade hyresrättsfastigheter. Det ger oss möjlighet att avyttra färdigutvecklade fastigheter på egen mark, vilket kompletterar vårt långsiktiga ägande av tomträtter i det samägda bolag som bildades under slutet av förra året, säger Mikael Åslund, affärsenhetschef JM Fastighetsutveckling, i bolagets pressmeddelande. 

Frånträde av Täby Månstenen 4 sker under andra kvartalet 2021 och Järfälla Jakobsberg 2:2853 frånträds under det fjärde kvartalet 2021. 

Läs även: Svefa: Nyproducerade hyresrätter fortsatt hett investeringsobjekt

JLL har agerat rådgivare till JM i försäljningen och kommenterar så här om affären.

– Intresset har varit rekordstort för dessa fastigheter, både från inhemska och internationella investerare, och är ytterligare ett bevis på den svenska hyresrättsmarknadens attraktivitet ur investeringssynpunkt, säger Filip Sköldefors, Head of Living Capital Markets, JLL Sverige, i bolagets pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev