Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

JM Norge köper stor fastighet i Oslo

Publicerad: 1 Juli 2014, 05:33

JM Norge har i samarbete med Miliarium, ett företag i Adolfsen-koncernen, tecknat avtal om köpet av Statnetts tidigare huvudkontor i Oslo. Avtalet avser huvuddelen av det statliga elnätsbolagets fastighet på Huseby-platån i västra Oslo samt ett optionsavtal om återstående delar av tomten. Fastigheten omfattar 22 000 kvadratmeter byggnader och 51 hektar mark.


Ämnen i artikeln:

JM

JM Norge har i samarbete med Miliarium, ett företag i Adolfsen-koncernen, tecknat avtal om köpet av Statnetts tidigare huvudkontor i Oslo. Avtalet avser huvuddelen av det statliga elnätsbolagets fastighet på Huseby-platån i västra Oslo samt ett optionsavtal om återstående delar av tomten. Fastigheten omfattar 22 000 kvadratmeter byggnader och 51 hektar mark.

De köpande parterna lägger ut en förskottsbetalning om 50 miljoner norska kronor, där JM betalar 25 miljoner, och resterande köpeskilling betalas allt eftersom marken utvecklas. Totalt kan affären komma att uppgå till 700 miljoner kronor.

JM och Miliarium ska bygga bostäder på tomten, totalt cirka 600 bostäder.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande från JM

Ämnen i artikeln:

JM

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.