Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

JM köper fastigheter för 270 mkr söder om Stockholm

Publicerad: 29 april 2022, 06:50

De fem fastigheterna som JM köper ligger i Segeltorp som får en egen station när Spårväg Syd utvecklas. Enligt Hudding kommun möjliggör spårvägen tusentals nya bostäder längst sträckan.

Grafik: Hudding kommun

JM har förvärvat fem fastigheter och tecknat villkorat avtal för ytterligare två fastigheter i Segeltorps industriområde, Huddinge kommun.


Ämnen i artikeln:

JMHuddinge

JM förvärvar fem fastigheter för bostadsutveckling i Huddinge. Fastigheterna bedöms möjliggöra utveckling av cirka 600 bostäder i en blivande detaljplan. 

Förvärvet av de fem fastigheterna uppgår till cirka 270 miljoner kronor med erläggande av likvid under andra kvartalet 2022, skriver JM i ett pressmeddelande. 

Läs mer: 3.500 bostäder i nya stadsdelen Victoria 

De förvärvade fastigheterna består av kontors- och verksamhetslokaler omfattande cirka
7.000 kvadratmeter uthyrbar yta. 

Affärerna redovisas som förvärv av exploateringsfastigheter inom affärssegment JM Bostad Stockholm under andra kvartalet 2022.

 Förväntad produktionsstart 2027.

Utöver ovanstående förvärv har villkorat avtal träffats om att vid lagakraftvunnen detaljplan förvärva ytterligare två fastigheter inom samma område.

Läs mer: Köper Heron City: ”Söker flera intressanta förvärvsmöjligheter” 

Segeltorp är ett prioriterat utvecklingsområde i Huddinge kommun, som kommer att planläggas för ny bostadsbebyggelse i samband med utbyggnaden av Spårväg Syd. 

Om Spårväg Syd

Spårväg syd är ett projekt startat av Region Stockholm för att göra det enklare att resa i södra delarna av Stockholm. Det som planeras är en ny spårväg mellan Flemingsberg och Älvsjö i södra Stockholm, via Masmo, Kungens kurva, Skärholmen och Fruängen. Totalt ska spårvägen bli cirka 17 kilometer lång, med 16 hållplatser. 

Källa: Hudding kommun

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

JMHuddinge

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.