Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

JM förvärvar byggrätt i entreprenörstätt kvarter - vill bygga 330 bostäder

Publicerad: 5 juli 2022, 08:01

Gamlestadens Fabriker ligger centralt i Göteborg.

JM har förvärvat byggrätter för utveckling av bostäder i stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Förvärvet uppgår till cirka 160 mkr, med tillträde och erläggande av likvid under det tredje kvartalet 2022.


Ämnen i artikeln:

JMPlatzer FastigheterGamlestadenGöteborgSvepet

Förvärvet, som utgörs av fastigheten Olskroken 18:8 inom området Gamlestadens fabriker, kommer att redovisas inom affärssegment JM Bostad Riks under det tredje kvartalet 2022.

Säljare är Platzer, som sedan tidigare äger ett flertal projekt och fastigheter i stadsdelen.

Läs mer: ”2030 ska vi spegla mångfalden i samhället” - Så jobbar JM för att hitta nya medarbetare 

Gamlestaden, som beskrivs som ett ”entreprenörstätt område med gott om kreativa verksamheter inom bland annat mode och design” är under utveckling och ska få nya bostäder, cityhandel och service. Den nya bebyggelsen kommer att integreras med den gamla, där Gamlestaden kommer att vara en del av Göteborgs utökade innerstad.

JM planerar att utveckla cirka 330 bostäder med förväntad produktionsstart av den första etappen under 2023.

– Vi ser fram emot att bidra i utvecklingen av Gamlestaden, en intressant stadsdel med rik historia och spännande framtid. Med läget nära centrala Göteborg och med goda kommunikationer finns utmärkta möjligheter att utveckla attraktiva bostäder i området, säger Henrik Orrsjö, regionchef väst inom JM Bostad Riks, i en kommentar.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.