Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

JLL uppskattar transaktionsvolymen till 111 miljarder

Publicerad: 7 Januari 2013, 11:13

Transaktionsvolymen för år 2012 överskred 100 miljarders gränsen. Det verkar de olika konsultbolagen ense om men huruvida det blev 105, 107 eller till och med 111 miljarder kronor är dock ännu oklart.


Ämnen i artikeln:

JLLNewsec

Transaktionsvolymen för år 2012 överskred 100 miljarders gränsen. Det verkar de olika konsultbolagen ense om men huruvida det blev 106, 107 eller till och med 111 miljarder kronor är dock ännu oklart.

Fastighetsnytt rapporterade förra veckan om att DTZ och Savills uppskattade volymen till 106 respektive 107 miljarder och tidigare på måndagen gick Newsec och Jones Lang LaSalle ut med sina uppskattningar. Där skiljer det lite mer. Således bedömer Newsec, liksom DTZ, att fjolårets totala omsättning hamnade på 106 miljarder kronor medan Jones Lang LaSalle uppskattar volymen till 111 miljarder kronor.

”Volymen påvisar att fastigheter är ett attraktivt tillgångslag i jakten på en stabil och god avkastning. Det är främst kapitalstarka svenska institutioner och pensionsbolag som svarat för huvuddelen av förvärven,” säger Newsecs chefsekonom Arvid Lindquist.

Enligt Jones Lang LaSalle befinner sig transaktionsvolymen för 2012 på historisk höga nivåer, även om man inte ännu är uppe i rekordårens noteringar.

”Det är framförallt s.k. core-investeringar som alltjämt dominerar marknaden och det finns ingenting som talar för att det mer opportunistiska kapitalet kommer att kunna sätta en större prägel på marknaden under den närmaste tiden,” skriver företaget i sin analys.

Redaktionen

Källor: Pressmeddelanden från Newsec och Jones Lang LaSalle

Ämnen i artikeln:

JLLNewsec

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.