Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Jernhusen säljer tre järnvägsstationer

Publicerad: 5 april 2013, 11:58

Hudiksvalls stationshus. Byggdes 1888 då bansträckan Ljusdal – Hudiksvall öppnades i sin helhet för trafik och anslöts till stambanenätet.

Jernhusen uppger att i takt med att resmönster förändras och infrastrukturen utvecklas har användandet av många järnvägsstationer förändrats utifrån ett resenärsperspektiv. Man planerar därför att sälja stationerna i Boden, Söderhamn och Hudiksvall.


Ämnen i artikeln:

JernhusenFastighetsmarknaden i norra Sverige

– Vi tror att lokala aktörer har bättre förutsättningar än oss att utveckla stationen och området. Det är bättre att stationen utvecklas och används av kommunerna eller företag från det lokala näringslivet som har fler mervärden på orten än vad vi har, säger Mattias Victorin, affärsansvarig på Jernhusen.

Försäljningen sker genom budgivning för alla som är intresserade av att köpa stationen.
– Priset är en viktig parameter i utvärderingen då vi vill få ett marknadsmässigt pris för fastigheten. Men vi frågar också efter vad man har för planer för stationen då den har en viktig funktion i samhället, säger Mattias Victorin.

- Hudiksvalls stationshus byggdes 1888.
- Söderhamns station Invigdes 1995.
- Bodens station stod klart när stambanan invigdes 1894.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Jernhusen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.