söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Jernhusen säljer i Malmö

Publicerad: 20 mars 2020, 10:10

Jernhusen säljer en fastighet i Ellstorp, vid Östervärns station i Malmö till MKB Fastighets AB. Foto: Jernhusen

Området runt Östervärns station i Malmö exploateras för att bli en hållbar stadsdel med nya bostäder och arbetsplatser. Som en del i stadsutvecklingen säljer Jernhusen nu en fastighet i Ellstorp till en annan aktör.

Ämnen i artikeln:

JernhusenMalmö

AJ


Statliga fastighetsbolaget Jernhusen har skrivit avtal om att sälja sin fastighet i Ellstorp, vid Östervärns station, till MKB Fastighets AB som ska utveckla den.

Avtalet omfattar cirka 600 nya bostäder och en förskola samt parkering och handel.

- För oss har det varit viktigt att hitta en aktör som fortsätter att utveckla Ellstorp till en ny attraktiv och hållbar stadsdel. Med läget nära kollektivtrafiken och Östervärns station kommer området närmare centrala Malmö vilket skapar förutsättningar för fler att resa kollektivt, säger Freddie Bergkvist, projektutvecklingschef på Jernhusen, i ett pressmeddelande.

Läs även: Malmöprofil lämnar Jernhusen 

Affären genomförs som en bolagsaffär och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 166 miljoner kronor. 

Av pressmeddelandet framgår att affären förutsätter att bebyggelsen i området utgörs av både hyresrätter och bostadsrätter varför MKB kommer att utveckla området tillsammans med andra aktörer. 

MKB kommer fortsätta arbetet med detaljplanen som bedöms vinna laga kraft under 2021. Jernhusen ansvarar för sanering av förorenad mark på området.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev