Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Jätteaffär mellan SBB och Nyfosa

Publicerad: 11 juni 2020, 09:15

SBB säljer en kontorsportfölj till Nyfosa för hela 4,9 miljarder kronor. Samtidigt köper man SKF:s gamla lokaler i Göteborg för 400 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Nyfosa FastigheterSBB FastigheterIlija Batljan

Kontorsportföljen är utspridd över landet med fastigheter i bland annat Arboga, Göteborg, Eskilstuna och Luleå. Totalt omfattar den över 300 000 kvadratmeter. 

– Vårt transaktionsteam med Lars Thagesson och Oscar Lekander i spetsen gör ett fantastiskt jobb i en utmanade marknad. Detta bidrar till att vi kan fortsätta att leverera försäljningar med ambitionen att uppnå en BBB+ rating inom den kommande 12-månadersperioden, säger Ilija Batljan, vd på SBB i ett pressmeddelande. 

Det årliga hyresvärdet ligger på 402 miljoner kronor, varav 79 procent kommer från skattefinansierade hyresgäster. Uthyrningsgraden ligger på 97 procent. 

SBB köper samtidigt en fastighet i Göteborg för 400 miljoner. Fastigheten är en projektfastighet som blir tom i november då hyresgästen SKF lämnar sina lokaler. 

– De förvärvade fastigheterna bidrar till att ytterligare differentiera Nyfosas portfölj med starka och stabila hyresgäster som till största delen består av stat, kommun, landsting och övrig skattefinansierad verksamhet. Det är en affär som passar oss mycket väl och som vi är nöjda att kunna genomföra i befintlig marknad, kommenterar Stina Lindh Hök, Operativ chef för Nyfosa i ett pressmeddelande. 

Affären är villkorad av konkurrensgodkännande och av finansiering som planeras ske genom eget kapital och upptagande av lån.

 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.