tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Jätteaffär: Internationell spelare köper mark för 3 miljarder – gör entré på svenska marknaden

Publicerad: 8 juni 2022, 08:38

Jätteaffären firades med middag hos Kilenkrysset. Från vänster: Patrik Lööv-Wallin, Panattoni Sverige, Dudley Mitchell, Panattoni USA, Carl Panattoni, grundare och styrelseordförande Panattoni, Robert Dobrzycki, vd och delägare Panattoni Europa och Indien. Fredrik Jagersjö Rosell, vd Panattoni Sverige och Daniel Andersson, Panattoni Sverige.

Kilenkrysset säljer sju tomter i det som beskrivs som den största försäljningen av detaljplanelagd mark någonsin i Sverige. Både Stockholmsområdet och Skåne får nya etableringar inom det växande logistiksegmentet.

Ämnen i artikeln:

logistikfastigheterSvepetKilenkrysset

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Marken omfattar en yta om 121 hektar i Stockholmsområdet och i Skåne, och säljs för 300 miljoner euro – motsvarande 3,1 miljarder kronor. Köparen Panattoni tar därmed sitt första steg in på den svenska marknaden och planerar att initialt utveckla 19 logistikfastigheter på marken.

Läs mer: Jan Persson efter storaffären: ”Nu åker Nobelservisen fram” 

All förvärvad mark har godkänd detaljplan och potential för att utveckla totalt 661.450 kvadratmeter logistisk bruttouthyrningsyta (GLA), till en beräknad total investeringsvolym på mer är 10 miljarder kronor. 

– Vi expanderar på den västeuropeiska marknaden och denna rekordstora svenska marktransaktion är nog vår mest spektakulära entré hittills på en ny marknad, säger Robert Dobrzycki, vd och delägare Panattoni Europa och Indien i en kommentar.

Affären slutförds endast sex månader efter att Panattoni öppnat sitt första svenska kontor i Göteborg. 

– Vilket bevisar både det lokala teamets kompetens och vår förmåga att snabbt tillhandahålla institutionellt kapital i stor skala när möjligheter dyker upp, fortsätter Dobrzycki.  

Läs mer: Kilenkrysset förlorar långdragen tvist i domstol – ska överklaga 

Angermann var Kilenkryssets säljrådgivare i affären med Panattoni.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev