Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Järfälla ombildar hyresrätter till brf:er – säljer för 275 mkr

Publicerad: 7 april 2022, 11:59

Hårsta Backe i Jakobsberg består av 149 lägenheter.

Kommunala Järfällahus säljer fastigheten Jakobsberg 18:13 till Bostadsrättsföreningen Hårsta Backe. Köpeskillingen är 275 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

JärfällaJärfällahus

Fastigheten består av 149 lägenheter – med en bostadsyta på 11 656 kvadratmeter. Dessutom ingår tre lokaler samt 140 fordonsplatser. 

Fastigheten är från 1990 och ligger på Dackevägen 7–31 i Jakobsberg. 

Förvärvet av fastigheten skedde den 6 april, uppger Järfälla kommun i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Så går det för Barkarbystaden - 10 år sedan första spadtaget

Men det var i oktober 2021 som kommunfullmäktige i Järfälla beslöt att godkänna försäljningen av Järfällahus fastighet på Hårsta Backe till de boende – och därmed ge grönt ljus för ombildning av bostäderna – från hyresrätter till bostadsrätter. 

Ombildningen är en del av Järfälla kommuns målsättning med blandande upplåtelseformer i kommunen, står det i pressmeddelandet. 

Tillträde och överlämning av fastigheten till bostadsrättsföreningen skedde i samband med att överlåtelseavtalet skrevs. SBC kommer att vara föreningens tekniska förvaltare.

Läs mer: Många frågetecken runt landslagets nya satsning 

– Vi är glada att få vara en del av ombildningarna i Järfälla och bidra till ett mer blandat bostadsbestånd i området. Varierade upplåtelseformer är positivt och bidrar till minska segregation och möjliggöra en bostadskarriär i sitt område, kommenterar Björn Lindforss (M) styrelseordförande i Järfällahus. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

JärfällaJärfällahus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.