Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Investerar 1,6 miljarder i London

Publicerad: 19 januari 2018, 07:10

En del av den förvärvade portföljen. Foto: Brunswick.

Brunswick nya investeringsverksamhet i Storbritannien, Brunswick Real Estate UK, förvärvar en fastighetsportfölj om totalt 13 fastigheter i centrala London.

Ämnen i artikeln:

LondonBrunswick Real Estate

Brunswicks nya investeringsverksamhet i Storbritannien, Brunswick Real Estate UK, förvärvar en fastighetsportfölj om totalt 13 fastigheter i centrala London. Prislappen ligger på 150 miljoner pund – cirka 1,6 miljarder svenska kronor.

Portföljen har varit i samma ägor sedan 1930-talet och omfattar främst tre fastigheter. Den första är Quadrant Courtyard, en fastighet med ombyggnadspotential i Weybridge.

– Portföljer av denna typ är ovanligt sällsynta och förvärvet speglar tydligt vår förmåga att identifiera intressanta möjligheter för vår investerare. Portföljen är välskött men det finns ytterligare potential att öka värdet genom proaktiv förvaltning i nära samarbete med våra hyresgäster och lokala intressenter, säger David Turner, Founding Partner Brunswick Real Estate UK.

Portföljen omfattar även mer än 100 bostäder, inklusive två hyresfastigheter (PRS – private rented sector) i Twickenham och Surbiton, vilket är Brunswicks första inom PRS-sektorn i Storbritannien.

Brunswick Real Estate har formulerat en femårig kapitalförvaltningsplan fokuserad på Queens Park-fastigheterna som utgör majoriteten av värdet i portföljen. Målet är att öka värdet genom bostadsomvandlingar, ompositionering av tillgångar och omförhandlingar av avtal.

– Det är precis denna typ av stora och unika investeringar som vi är intresserade av att göra, tillsammans med vår etablerade strategi, särskilt på den privata hyresmarknaden. Vi lyckades slutföra detta komplexa förvärv inom bara sex veckor. Genom Brunswick Real Estate och våra internationella partners har vi stor kapacitet, varvid vi avser att genomföra ytterligare intressanta förvärv under året, säger Will Amies, Founding Partner Brunswick Real Estate UK.

Transaktionen finansierades av Brunswick Real Estate Investment Management i samarbete med en internationell institutionell investerare. Skuldfinansiering erhölls av Investec Structured Property Finance.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev