Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Intea köper och utvecklar rättscentrum

Publicerad: 8 mars 2018, 14:02

Delar av utvecklingsområdet. Bild: Jernhusen.

Jernhusen har tecknat ett försäljningsavtal med Intea Fastigheter, som därmed tar över utvecklingen av etableringen av ett nytt rättscentrum i Kristianstad.


Ämnen i artikeln:

JernhusenIntea FastigheterFastighetsmarknaden i SydsverigeKristianstad

Området ligger norr om centralstationen i Kristianstad och Jernhusen har under det senaste året drivit ett utvecklingsarbete för stationsområdet. I samband med det uttryckte polis- och åklagarmyndigheten ett intresse för att etablera ett rättscentrum i området.

– För att kunna optimera projektet och skapa de bästa förutsättningarna för den tilltänkta hyresgästen har Jernhusen valt att låta Intea fortsätta utvecklingen av projektet, säger Andreas Meyer, affärsutvecklare på Jernhusen.

Intea tar över Jernhusens pågående arbete med detaljplan, projektering och uthyrning till myndigheterna och tillträde till fastigheten beräknas ske under första halvåret 2019.

– Vi ser Kristianstad som en intressant stad att etablera oss i. Möjligheten att få göra detta tillsammans med Jernhusen, som mycket framgångsrikt har lyckats genomföra många stora och svåra projekt i utmanande lägen känns inspirerande, säger Christian Haglund, Intea.

Avtalet omfattar en yta om 20 000 kvadratmeter mark och försäljningspriset är kopplat till storleken på framtida byggrätt. Försäljningen är villkorad av att detaljplanen vinner laga kraft och att fastighetsbildningen godkänns samt att hyresavtal skrivs med polismyndigheten.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.