måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Intea bygger tågdepå i Falköping för 285 miljoner

Publicerad: 16 mars 2023, 07:27

Foto: Felix Gerlach

Serneke har tecknat avtal med Intea Fastigheter om byggnation av en ny tågdepå i Falköping, ett kontrakt värt 285 miljoner kronor. Det framgår av pressmeddelanden från båda parter.

Ämnen i artikeln:

SvepetSernekeIntea FastigheterBygg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Den nya tågdepån kommer att uppföras på fastigheten Anneborg 2:4 i anslutning till en befintlig sådan. Anläggningen beräknas omfatta 4 000 kvadratmeter inklusive ett externt lager på cirka 800 kvadratmeter. Dessutom ingår spår- och signalentreprenad i projektet.

Beställare är Intea Fastigheter som tecknat ett entreprenadavtal med byggentreprenören Serneke med en ordersumma på cirka 285 miljoner kronor.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Serneke ta nästa steg och påbörja byggnationen av den nya depån med flera innovativa och hållbara lösningar som möjliggör ytterligare serviceplatser för Västtrafiks nya tåg, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef Intea, i en kommentar.

Hyresavtalet med Västtrafik löper på 25 år från det att tågdepån färdigställs, med ett preliminärt årligt hyresvärde om 23,6 miljoner kronor.

Byggstart väntas ske i april 2023 och den nya tågdepån beräknas vara färdigställd våren 2025.

Läs också: Många vill vara med i upprustningen - men försvaret vill äga fastigheterna

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev