Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Infrahubs säljer första investeringen för 880 miljoner

Publicerad: 23 mars 2022, 14:18

Lagerfastigheten är fullt uthyrd till Postnord TPL/Bauhaus och ligger på Malmölandet utanför Norrköping

Catellas delägda bolag Infrahubs säljer en stor logistikfastighet i Norrköping om 70 000 kvadratmeter för cirka 880 miljoner kronor. Köpare är Allianz Real Estate.


Ämnen i artikeln:

CatellaNorrköpingAllianz Real Estatelogistikfastigheter

Infrahubs har tecknat avtal om att sälja sin första investering – en egenutvecklad logistikfastighet om cirka 70 000 kvadratmeter i Norrköping, på Malmölandet ett stenkast från Norrköpings hamn. Fastigheten (Händelö 2:57) är nu färdigställd.

Köpare är Allianz Real Estate, som agerar på uppdrag av företag inom Allianz. Köpeskillingen, efter avdrag för latent skatt, är cirka 880 miljoner kronor 

60 miljoner kronor av köpeskillingen är villkorad av att Infrahubs färdigställer installation av solpaneler. Frånträde beräknas ske under det andra kvartalet 2022.

Fastigheten är fullt uthyrd till Postnord TPL, med Bauhaus som hyresgäst, med ett hyresavtal på 10 år och ett årligt hyresvärde om cirka 34 miljoner miljoner kronor. 

Läs mer: Rockad i Catella – Fornovich lämnar bolaget 

Fastigheten kommer efter färdigställd installation ha en av Nordens största solpanelanläggningar.

– Detta är vår första försäljning av de utvecklingsprojekt Catella Principal Investments har genom delägda Infrahubs. Intresset för fastigheten har varit mycket stort och bekräftar den solida affärsmodellen i att utveckla en portfölj av moderna och hållbara fastigheter med långa hyresavtal som vi tillsammans med Infrahubs tar fram i Sverige, säger Christoffer Abramson, vd Catella.

Infrahubs grundades 2020 av Catella, som i dag äger 50 procent, och de tidigare ägarna av e-handelsbolaget Royal Design. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.