måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Ikea förvärvar galleria i London

Publicerad: 9 januari 2020, 11:54

Foto: Ikea

Ikea tar nästa steg in i innerstadsmarknaden och förvärvar en galleria i västra London. Fastigheten omfattar totalt 27 000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

Ikea

Ikea tar nästa steg in i innerstadsmarknaden och förvärvar en galleria i västra London. Fastigheten omfattar totalt 27 000 kvadratmeter. Det rapporterar Dagens Industri.

Moderbolaget Ingka har i veckan köpt gallerian Kings Mall i stadsdelen Hammersmith, i västra London. Den totala investeringen, inklusive renoveringskostnader, beräknas landa på 170 miljoner pund, vilket motsvarar över 2 miljarder kronor.

Kings Mall har idag hyresgäster som H&M, Tiger och Primark. Ikea kommer öppna en butik i gallerian men planerar också att utveckla ytor för annat än affärsverksamhet. Tanken är att etablera fler typer av mötesplatser så som till exempel kontor och restauranger, men detta kommer fastslås ytterligare efter konsultation med boende i närområdet.

Läs även: “Ikea: “Svårt att hitta större ytor”

Gerard Groener, global managing director på Inka Group, säger till Financial Times att förvärvet är det första i den nya strategin att utveckla Ikea-butiker i innerstadsmiljöer. Dagens Industri rapporterar även att bolaget planerar att satsa 5,8 miljarder euro, motsvarande cirka 60 miljarder kronor, på fastigheter världen över.

Bolaget har redan innerstadsbutiker i Moskva och Paris, men dessa butiksytor är hyrda.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev