Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

ICA säljer portfölj i Norge för 2,2 miljarder

Publicerad: 2 december 2016, 07:09

ICA Fastigheter säljer ICA Eiendom Norge AS, med 58 fastigheter i Norge, för 2,2 miljarder kronor till den norska fonden Union Real Estate Fund II.


Ämnen i artikeln:

ICA FastigheterNorge

Affären sker som ett led i att ICA Gruppen tidigare sålt dagligvaruverksamheten i Norge. Affären ger ICA Gruppen ett positivt kassaflöde om cirka 1,9 miljarder kronor och en reavinst om drygt 400 miljoner kronor.

– Det har varit ett stort intresse för fastigheterna. Vi är nöjda med köpeskillingen och med att våra medarbetare i ICA Eiendom erbjuds fortsatt anställning. Det känns bra att nu kunna sätta punkt för den process vi inledde under 2014 för att lämna Norge, säger ICA Gruppens vd Per Strömberg.

I och med denna försäljning är hela fastighetsbeståndet i Norge avyttrat. Totalt har 73 fastigheter sålts för 2,8 miljarder kronor.

Pangea Property Partners har varit finansiell rådgivare, Advokatfirmaet Haavind legal rådgivare och Handelsbanken Capital Markets har agerat finansiell rådgivare avseende skuldfinansiering.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

ICA FastigheterNorge

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.