Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

ICA förvärvar i Storstockholm

Publicerad: 1 april 2016, 09:40

Lena Boberg är vd på ICA Fastigheter.

Foto: ICA Fastigheter.

ICA Fastigheter har förvärvat en tomträtt i Bromma Blocks utanför Stockholm. Tomträtten innehåller byggrätter om cirka 45 000 kvadratmeter för butik, kontor och hotell.


Ämnen i artikeln:

ICA FastigheterBrommaTelefonplanStockholm

– Bromma är en expansiv del i Stockholm och vi har länge velat etablera en större ICA-butik i området. Vi ser fram emot att vara med och utveckla platsen, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.

Tillträde skedde den 1 april.

Förutom tomten i Bromma har ICA gjort tre andra förvärv i Stockholmsregionen. Vid Telefonplan i södra Stockholm har man förvärvat fastigheten Stockholm Timotejen 29 på Tellusborgsvägen. Den förvärvas genom en nybildad tredimensionell fastighetsindelning i gatuplan med tillhörande garageplan.

I Täby Kyrkby har man förvärvat fyra fastigheter. Ambitionen är att vidareutveckla fastigheterna med bland annat bostäder.

Förvärven är enligt ett pressmeddelande i linje med bolagets strategi att dels förvärva potentiella framtida butikslägen och dels att utveckla platser med befintliga ICA-butiker. Förvärven skedde i juni respektive november 2015.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.