onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Humlegården köper fastighet i Hagalund

Publicerad: 10 juli 2023, 11:20

Humlegården förvärvar Solna Banvaken 1.

Foto: Lars Clason

Bolaget har köpt kontorsfastigheten Solna Banvakten 1 på Industrivägen 18–20 av Miele och förstärker därmed sin närvaro i Hagalunds arbetsplatsområde som är en stadsdel under omvandling.

Ämnen i artikeln:

SvepetHumlegården FastigheterSolna

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Utbyggnaden av tunnelbanan är startskottet för en omfattande utveckling av stadsdelen där Humlegården redan i dag den största fastighetsägaren. Nu utökas beståndet med Banvakten 1 som har en uthyrningsbar yta om cirka 4 900 kvadratmeter.

− Fastigheten är en viktig pusselbit i utvecklingen av Södra Hagalund och förvärvet ger oss möjligheten att ta ett helhetsgrepp om den viktiga entrén in i stadsdelen, kommenterar Anneli Jansson, vd på Humlegården.

Nya tunnelbanan

Just nu pågår utbyggnaden av tunnelbanans gröna linje, som förlängs från Odenplan till Arenastaden. I samband med detta etableras en ny tunnelbanestation, Södra Hagalund, med en uppgång mitt i Humlegårdens kluster. Trafikstart beräknas ske 2028.

Just nu pågår arbetet med den första detaljplanen i området, som är belägen strax intill den kommande tunnelbanestationen. Här ska flera kvarter med bostäder, arbetsplatser, kultur, handel och servicefunktioner skapas etappvis under en längre period.

Läs även: "Vi vill inte sälja" – oro för försening av gula linjen

Fastigheten tillträds den 30 augusti och Humlegården har kommit överens med säljaren Miele om att inte offentliggöra köpeskillingen eller det underliggande fastighetsvärdet i försäljningen. Kontors- och lagerytorna blir klara för inflyttning hösten 2024.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev