torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Humlegården köper av Länsförsäkringar

Publicerad: 4 september 2019, 05:34

Fastigheterna Bremen 4 och Bremen 2 på Gärdet i Stockholm.

Humlegården förvärvar kontorsfastigheterna Bremen 2 och Bremen 4 av Länsförsäkringar AB och Länsförsäkringar Sak. Fastigheterna är belägna på Gärdet i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Humlegården FastigheterLänsförsäkringar

Humlegården förvärvar kontorsfastigheterna Bremen 2 och Bremen 4 av Länsförsäkringar AB och Länsförsäkringar Sak. Fastigheterna är belägna på Gärdet i Stockholm. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

– Stockholm växer och vi ser stor potential i området som omfattar Gärdet och Värtahamnen. Vi fokuserar på attraktiva lägen med närhet till spårbunden kollektivtrafik, där vi kan erbjuda lokaler, service och ett sammanhang som bidrar till våra kunders verksamheter, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården, i pressmeddelandet.

De nyförvärvade fastigheterna har en total uthyrningsbar yta på cirka 60 000 kvadratmeter. Bremen 2 omfattar runt 36 500 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Länsförsäkringar. Den andra fastigheten, Bremen 4, har en uthyrningsbar area på cirka 23 400 kvadratmeter och är fullt uthyrd till ett flertal hyresgäster, där länsföräkringsgruppen är den största.

Humlegården har sedan början av 2000-talet förvaltat fastigheterna på uppdrag av Länsförsäkringar AB och Länsförsäkringar Liv. I samband med affären har Länsförsäkringar tecknat nya hyresavtal på tio respektive fem år.

– Försäljningen minskar kapitalbindningen i Länsförsäkringar AB-koncernen och ger ökad flexibilitet för utveckling av kärnverksamheten, säger Malin Rylander-Leijon, CFO Länsförsäkringar AB i bolagets pressmeddelande.

Köparen tillträder fastigheterna den 1 november.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev