Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

HSB och Ikano köper på Lidingö

Publicerad: 27 januari 2015, 14:38

HSB Bostad och Ikano Bostad köper Svenska Missionskyrkans fastighet Missionsskolan 1 i Stockby på Lidingö genom ett gemensamt bolag.


Ämnen i artikeln:

HSBIkano Bostad

HSB Bostad och Ikano Bostad köper Svenska Missionskyrkans fastighet Missionsskolan 1 i Stockby på Lidingö genom ett gemensamt bolag.

Missionskolan 1 ligger på centrala Lidingö och fastigheten är på cirka 6 ha. På fastigheten finns skolbyggnader, två bostadshus och ett kapell. Bolaget planerar att utveckla bostadsprojekt för småhus och lägenheter samt förvalta befintliga byggnader.

– I Missionsskolans lokaler har många av frikyrkans framträdande pastorer, missionärer och diakoner utbildats och formats i sin tro. Nu samlas både teologisk högskoleutbildning och våra stockholmsbaserade folkhögskoleutbildningar till ett gemensamt campus i Bromma, säger Bertil Svensson på Svenska Missionskyrkan.

Köpeskillingen är på 62 miljoner. En tilläggsköpeskilling kan komma att utgå när ny detaljplan medger bostadsbyggnation.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande

Ämnen i artikeln:

HSBIkano Bostad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.