lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

HSB köper av Vasakronan för 720 miljoner

Publicerad: 4 maj 2016, 04:35

Illustration: Rosenbergs arkitekter.

HSB Bostad förvärvar en del av fastigheten Telefonfabriken 1 vid Telefonplan i södra Stockholm av Vasakronan. Bolaget planerar att bygga 480 lägenheter i tre kvarter i fastigheten.

Ämnen i artikeln:

TelefonplanHSBVasakronan FastigheterStockholm

Fastigheten ligger i närheten av LM Ericssons gamla telefonfabrik.

– Vi ser fram emot att utveckla riktigt fina bostadskvarter vid Telefonplan. Området är trendigt och vi vill att bostäderna ska bidra till att öka platsens attraktivitet ytterligare, säger Jonas Erkenborn, vd HSB Bostad.

Vasakronan har varit aktiva i stadsdelen de senaste tio åren. I det ena hörnet har man nu tagit fram en detaljplan för drygt 35 000 kvadratmeter, vilka HSB alltså köper byggrätterna för.

– Telefonplan har under senare år utvecklats till en av Stockholms attraktivaste stadsdelar där blandningen av arbetsplatser, kreativa verksamheter och bostäder varit framgångsreceptet. Efterfrågan på ytterligare bostäder i området är mycket stor och vi ser det som ett bra komplement till området, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Affären är villkorad av att den fastighetsbildning som pågår vinner laga kraft. Den beräknas vara klar under andra halvåret 2016.

Första säljstart beräknas till 2017.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev