Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Holländsk fastighetsfond investerar i Sverige

Publicerad: 25 mars 2013, 14:44

RM Estate Projekt AB, ett dotterbolag inom koncernen har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Charter Real Estate B.V. som är en Holländsk fondförvaltare med säte i Haag.


Ämnen i artikeln:

RM Estate

Samarbetsavtalet innebär att Charter Real Estate B.V. etablerar en fastighets fond, Swedish Commercial Development Fund, med målsättning att investera 500 miljoner kronor i kommersiella utvecklingsfastigheter i Stockholmsregionen. RM Estate får genom avtalet i uppdrag att identifiera, utveckla och sälja de kommersiella fastigheterna på uppdrag av fonden.

-Vi är väldigt positiva till de affärsmöjligheter, som tillgången till kapital genom fonden kommer att erbjuda, och ser fram emot ett spännande och intressant samarbete med Charter Real Estate B.V. där vi tillsammans räknar med att kunna erbjuda en bra avkastning till investerarna över tiden, säger Ronny Mannehed, koncernchef i RM Estate Sverige AB.

Den första investeringen undertecknades den 15 mars 2013 avseende en logistikfastighet i Lunda industriområde.

– Vi har följt den svenska fastighetsmarknaden med stort intresse sedan 2006 när vi genomförde vårt första bostadsprojekt i Sverige och sedan dess har vi fokuserat verksamheten på bostadsutveckling. Vi är väldigt positiva till ett strategiskt samarbete med RM Estate vilket möjliggör vidare expansion av våra verksamheter i Sverige och ger oss tillgång till intressanta affärsmöjligheter på den kommersiella fastighetsmarknaden. Det innebär även att vi kan erbjuda våra investerare ett bredare utbud av investeringsprodukter med intressanta möjligheter inom utveckling av kommersiella fastigheter, skriver Henk W. Janssen, direktör Charter Real Estate, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande RM Estate

Ämnen i artikeln:

RM Estate

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.