Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemsö miljardköper i Åbo

Publicerad: 26 november 2018, 11:22

Bild: Riksbanken

Hemsö förvärvar en fastighetsportfölj med totalt åtta äldreboende-och vårdfastigheter i Åbo, Finland. Affären uppgår till 130 miljoner euro, motsvarande drygt 1,3 miljarder kronor. Säljare är Åbo stad som även blir hyresgäst


Ämnen i artikeln:

ÅboHemsö Fastigheter

– Vi ser väldigt positivt på samarbetet med Åbo stad. Åbo är en mycket bra marknad att investera i med många möjligheter till utveckling och vi planerar för att ytterligare bredda vår portfölj, säger Gustav Björkman, CIO på Hemsö..

Fastighetsbeståndet omfattar drygt 80 000 kvadratmeter. Portföljen består av fem äldreboenden, två vårdfastigheter samt ett stadssjukhusområde bestående av elva byggnader på en tomträtt.

– Hemsö kännetecknas av långa hyresavtal och stabila kunder. Vi är mycket nöjda över att Hemsö är intresserad av att långsiktigt investera i och utveckla vård- och äldreboendefastigheter i Åbo, säger Jarkko Virtanen, vice Borgmästare Åbo stad.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

ÅboHemsö Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.