Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemsö köper polishus för halv miljard

Publicerad: 4 juni 2019, 09:33

Bild: Riksbanken

Hemsö förvärvar ett nytt polishus i Rinkeby utanför Stockholm. Bolagets andel av den totala investeringen uppgår till cirka 480 miljoner kronor. Säljare är Familjebostäder.


Ämnen i artikeln:

FamiljebostäderRinkebyHemsö FastigheterStockholm

Hemsö förvärvar den pågående byggnationen av ett nytt polishus i Rinkeby utanför Stockholm. Bolagets andel av den totala investeringen uppgår till cirka 480 miljoner kronor. Resterande del står Polismyndigheten, som tecknat ett 15-årigt hyresavtal, för.

I och med förvärvet tar Hemsö över som byggherre för projektet, som påbörjades med NCC som totalentreprenör i slutet av 2017.

Bygget beräknas stå färdigt under andra kvartalet 2020.

‒ Genom att ta över det här projektet stärker vi vår portfölj avseende fastigheter inom rättsväsende och fördjupar samarbetet med Polismyndigheten som idag är Hemsös största hyresgäst, säger Anna Marand, Projektutvecklingschef på Hemsö.

Området ingår i Stockholms stads Vision Järva 2030 med avsikt att skapa ett tryggare och område med trivsamma miljöer för människor att bo och verka i.

Säljare är Familjebostäder.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.