Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemsö köper för 1,1 miljarder i Tyskland

Publicerad: 16 augusti 2017, 05:06

Bild: Wikimedia.

Hemsö förvärvar ett miljö- och forskningscentrum under uppförande i Duisberg, Tyskland. Investeringen uppgår till totalt 1,1 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterTyskland

Fastigheten kommer när den står klar att användas av myndigheten för miljö, natur- och konsumentskydd i delstaten Nordrhein-Westfalen och fokus ligger på undersökning, forskning och kvalitetssäkring av allt som är relaterat till vatten.

Delstaten har tecknat ett 20-årigt hyresavtal. Den uthyrningsbara ytan, som består av laboratorier och kontor, är 16 600 kvadratmeter plus ett parkeringshus.

– Med detta förvärv utvidgar Hemsö sin investeringsstrategi till fler segment inom social infrastruktur och offentliga hyresgäster i Tyskland, helt i linje med investeringsstrategin i Sverige och Finland, säger Jens Nagel, Hemsös Tysklandschef.

Fastigheten beräknas vara färdigställd i december 2018.  Säljare är det tyska projektutvecklings-och fastighetsbolaget Aurelis.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterTyskland

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.