Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemsö köper av Skanska i Växjö

Publicerad: 9 december 2020, 14:33

Hemsö förvärvar en grundskola och förskola, med tillhörande idrottshall, i Växjö. Säljare är Skanska och affären uppgår till cirka 300 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterSkanskaVäxjö

‒ Vi är glada över att sälja denna skola till Hemsö. Det känns tryggt med en köpare som har en gedigen erfarenhet av förvaltning av skolfastigheter, säger Alexandra Lauren, vice vd på Skanska Sverige, i pressmeddelandet. 

Skolbyggnaderna är för närvarande under uppförande och förväntas vara färdigställda under tredje kvartalet 2022. Byggnaderna omfattar totalt 7200 kvadrater uthyrningsbar yta och ligger i Telestadshöjden i Växjö.

Grundskolan kommer inrymma 600 elever i årskurs F-9 och förskolan har plats för 125 barn. Skanska har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Internationella Engelska Skolan för grundskolan och idrottshallen samt ett 15-årigt hyresavtal med Kunskapsförskolan för förskoleverksamheten. 

‒ Vi ser det här förvärvet som mycket attraktivt och det passar väl in vår strategi att äga moderna skolor i växande kommuner. Förvärvet ger oss också förutsättningar för en effektivare förvaltning i Växjö, säger Nils Styf, vd på Hemsö, i en kommentar. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.