Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemsö investerar 850 miljoner i Lahtis

Publicerad: 26 februari 2021, 09:47

Foto: Juha-Pekka Huotari / Lahtis stad

Hemsö förvärvar campusområdet Paavola, i centrala Lahtis i Finland. Den totala investeringen uppgår till cirka 85 miljoner euro, motsvarande runt 858 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Affären avser samtliga byggnader och pågående projekt inom campusområdet Paavola. Byggnaderna kommer genomgå en omfattande ombyggnation och nybyggnationer tillkommer. Projektet omfattar totalt drygt 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och färdigställs i etapper under 2021-2023. Samtliga ytor hyrs ut till Lahtis Stad på ett 20-årigt hyresavtal. 

‒ Det är första gången som staden säljer fastigheter och projekt av den här storleken. Vårt uppdrag är att tillhandahålla funktionella, miljövänliga och säkra faciliteter för stadsborna. Att äga fastigheter ser vi inte som vår primära uppgift och Hemsö blir en stabil partner för oss, säger Jouni Arola, fastighetschef i Lahtis, i pressmeddelandet. 

Inom campusområdet kommer det finnas förskola, grund- och gymnasieskolor samt vuxenutbildning. Undervisning kommer bedrivas för cirka 2500 barn och ungdomar.  

‒ Det är unikt att få utveckla ett så stort och nytt campusområde i stadens centrum tillsammans med Lahtis stad. Vi ser samarbetet med staden som mycket intressant då de har stort behov av utbildningsplatser och annan social infrastruktur, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.