Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemsö investerar 320 miljoner

Publicerad: 6 december 2018, 11:15

Hemsö förvärvar en förskola och skola under uppförande i Haninge. Dessutom har bolaget tecknat avtal om markreservation för ett nytt äldreboende i Halmstads kommun. Investeringen uppgår till totalt 320 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

HalmstadHemsö FastigheterHaninge

Skolan beräknas vara färdigställd i juli 2020 och kommer då kunna inhysa 325 elever i årskursen F-6 samt 100 barn på förskolan. Verksamheten ska drivas av Raoul Wallenbergskolan som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för fastigheten.  Säljare är Wästbygg.

Det nya äldreboendet i Halmstad kommer omfatta 54 lägenheter med en total uthyrningsbar yta om 3900 kvadratmeter. Hyresgäst blir Norlandia Care, som kommer driva verksamheten. Byggstart sker i slutet av 2018 och projektet kommer färdigställas i slutet av 2020.

–  Vi ser ett växande behov av äldreboenden och skolor och ser fram emot att kunna tillgodose detta i både Haninge och Halmstad. Vi är också glada över att kunna utöka vårt samarbete med våra operatörer Raoul Wallenbergskolan och Norlandia Care, säger Nils Styf, VD på Hemsö.

Tillträde till skolfastigheten sker i december 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.