Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemsö i bytesaffär för en miljard

Publicerad: 19 december 2017, 08:31

Foto: Dreamstime.

Hemsö och Fastighets AB Stenvalvet har gjort en bytesaffär avseende totalt tolv fastigheter. Transaktionsvärdet landar på runt 1 miljard kronor.


Ämnen i artikeln:

Stenvalvet FastigheterHemsö Fastigheter

Hemsö och Fastighets AB Stenvalvet har gjort en bytesaffär avseende totalt tolv fastigheter. Hemsö förvärvar tre fastigheter i Göteborg samtidigt som företaget säljer nio av sina fastigheter belägna i fem städer runt om i landet. Transaktionsvärdet landar på runt 1 miljard kronor.

Fastigheterna man köper är samtliga inom segmentet rättsväsende och den sammanlagda uthyrningsbara ytan är 15 000 kvadratmeter. Den centrala hyresgästen i förvärvet är Polismyndigheten.

– Det är glädjande att vi genom förvärvet stärker vår närvaro i Göteborgsregionen och ytterligare effektiviserar vår förvaltning. Det känns bra att vi genomför affären med Stenvalvet som är en långsiktig och välrenommerad fastighetsägare, säger Nils Styf, VD på Hemsö.

Fastigheterna som avyttras består av fyra skolfastigheter och fem vårdfastigheter som totalt har en uthyrningsbar yta på 30 000 kvadratmeter. Byggnaderna ligger i Växjö, Jönköping, Borlänge, Eskilstuna och Strängnäs.

Tillträde samt frånträde sker den första mars 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.