Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemsö handlar av Ystad kommun

Publicerad: 2 november 2020, 15:01

Ystad kommun säljer fyra fastigheter i det gamla regementsområdet till Hemsö.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterYstad

Hemsö äger sedan tidigare två fastigheter i området och planerar att skapa ett kluster för utbildningsverksamheter i före detta regementsområdet.

Läs även: NCC bygger bostäder i Ystad

Investeringen uppgår till cirka 130 miljoner kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den uthyrbara ytan är cirka 9 300 kvadratmeter. Tillsammans med befintliga fastigheter och byggrätter är planen att utveckla området inom utbildning och bland annat skapa en ny grundskola.

 ‒ Vi är glada över att få möjlighet att utveckla fastigheterna och förstärka platsen som ett campusområde genom den här affären. Vi har ett långsiktigt perspektiv på vår förvaltning och kommer att värna om befintliga hyresgäster minst lika bra som tidigare ägare, säger Berit Christenson, Regionchef på Hemsö.

Läs även: NCC bygger bostäder i Ystad

Säljare är Ystads industrifastigheter AB, ett helägt bolag av Ystad kommun.  

Mer om köpet

De fyra fastigheterna är lokaliserade strax öster om centrala Ystad. Det tidigare regementsområdet utvecklades under tidigt 1900-tal och var i full funktionalitet fram till dess att det avvecklades. 1998 flyttade militären därifrån. Fastigheterna utgörs i dag av skola, kommunala enheter, biograf, bageri, museum och kontorslokaler. Ystad kommun är största hyresgäst.  

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterYstad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.