Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemsö förvärvar ytterligare i Helsingfors

Publicerad: 11 maj 2021, 13:35

Foto: Sami Saastamoinen

Hemsö har köpt en universitetsfastighet i centrala Helsingfors av Helsingfors universitet. Affären uppgår till cirka 17 miljoner euro, motsvarande runt 171 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterHelsingfors

Fastigheten har en uthyrningsbar yta på cirka 6900 kvadratmeter och är belägen i Kronohagen, i Helsingfors centrum. Helsingfors universitet hyr fastigheten fram till år 2024 och därefter påbörjas planeringen för ombildning till annan utbildningsverksamhet.

‒ Förvärvet ger oss möjlighet att på lång sikt utveckla fastigheten till moderna utbildningslokaler i ett attraktivt läge. Det är ett bra komplement till de utbildningsfastigheter vi har i Helsingfors och ger oss större utrymme för framtida projekt, säger Jarkko Leinonen, Head of Region, Finland, i bolagets pressmeddelande. 

Hemsö äger sedan tidigare ett flertal utbildningsfastigheter i centrala Helsingfors, bland annat Konstuniversitetet och grundskole- och universitetsfastigheterna Arkadia 24 och Arkadia 28. 

‒ Försäljningen av fastigheten blev aktuell när beslutet togs att samla pedagogiska fakultetens verksamhet till fastigheten Siltavuorenpenger 1–9 och i samband med omflyttningen kommer lokalerna att renoveras. Det är fantastiskt att Hemsö har erfarenhet av universitetet som hyresgäst och kan utveckla fastigheterna på lång sikt, säger Jaana Ihalainen, vd för Helsingfors Universitetsfastigheter AB, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.