Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Hemsö förvärvar i Finland

Publicerad: 15 December 2016, 07:15

Hemsö förvärvar ett äldreboende och en förskola under uppförande i Finland. Den totala köpeskillingen uppgår till cirka 13 miljoner euro.


Ämnen i artikeln:

FinlandHemsö Fastigheter

Förvärvet sker inom det ramavtal som tecknades med YIT i juni 2016.

Förskolan ligger i Esbo i Helsingforsregionen och omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 1 140 kvadratmeter. Hyresgäst är Tenava Päiväkodit Oy. Äldreboendet som ligger i Tammerfors omfattar en yta om cirka 3 430 kvadratmeter och hyresgäst är Attendo Oy. I båda fastigheterna löper hyreskontrakten på 15 år.

– Transaktionerna är de första som genomförs under det ramavtal som vi tecknade med YIT i juni. De två fastigheterna är nybyggda med moderna och trivsamma lokaler. Vi uppskattar ramavtalets totala underliggande fastighetsvärde till runt 75 miljoner euro, så vi fortsätter att expandera i Finland med god fart, säger Jarkko Leinonen, Hemsös fastighetschef i Finland.

Fastigheterna beräknas vara färdigställda den 1 augusti 2017 respektive den 1 november 2017. Efter dessa förvärv äger Hemsö 22 fastigheter med ett underliggande värde om cirka 217 miljoner euro i Finland.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

FinlandHemsö Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.