Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemsö förvärvar i Finland

Publicerad: 9 mars 2021, 10:44

Foto: Mostphotos

Hemsö har förvärvat en fastighet i Esbo, utanför Helsingfors i Finland. Investeringen uppgår till cirka 22 miljoner euro, motsvarande runt 223 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

FinlandHemsö Fastigheter

Fastigheten ska omvandlas till ett kommunalt familjecenter och hyrs ut till Esbo stad på ett 10-årigt hyresavtal. Byggnaden får en uthyrningsbar yta på 4900 kvadratmeter och är belägen i Esbo centrum. 

‒ Samarbetet med Esbo stad är extra roligt för oss då det är vår första fastighet med staden som hyresgäst. Vi hoppas på flera goda samarbeten då kommunen kommer att växa de kommande åren, säger Simo Karjalainen, projektutvecklingschef på Hemsö, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: Hemsö investerar 850 miljoner i Lahtis 

Ombyggnationen startar under mars 2021 och förväntas vara färdigställd under våren 2022. 

‒ För närvarande är stadens barn- och familjeservice utspritt på flera adresser i staden. Det nya familjecentret samlar all service så att barn och familjer kan få den hjälp de behöver på ett enda ställe, säger Mari Ahlström, direktör för social- och familjeservice i Esbo, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

FinlandHemsö Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.