fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Hemsö förvärvar anrik skolbyggnad i centrala Göteborg

Publicerad: 22 augusti 2023, 06:22

Odinsskolan i centrala Göteborg stod färdig 1918.

Foto: Mattias Blomgren/Wikimedia commons

Hemsö har förvärvat den centralt belägna Odinsskolan i Göteborg av ABF. Investeringskostnaden uppgår till 170 miljoner kronor. Det skriver samhällsfastighetsbolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetGöteborg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Den anrika skolbyggnaden från 1918 har en uthyrningsbar yta om 4 000 kvadratmeter och har ägts av ABF Göteborg sedan 1998. Den ligger i närheten av centralstationen mitt i staden.

Hemsö förvärvade fastigheten i konkurrens med Göteborg stad, som enligt Göteborgs-Posten också varit intresserade av att köpa den och även lagt ett bud via fastighetsbolaget Higab. Men Hemsö drog alltså det längsta strået i den här affären, där bolagets rådgivare var A & P Fastighetstransaktioner.

Läs också: Hemsö söker entreprenörer till stora projektet: "Större risk"

Tillträde till fastigheten sker i början av 2024 och Hemsö kommer nu att inleda samtal med potentiella hyresgäster.

– Vi är mycket glada över att förvärva denna vackra och unika fastighet i ett så attraktivt läge i centrala Göteborg. Det har varit skola här i hundra år och vi planerar att fortsätta i samma anda. Staden har ett stort behov av skolplatser och nu har vi möjlighet att tillföra antingen högstadie- eller gymnasieplatser, något som kommer göteborgarna till gagn, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö, i en kommentar.

I ett uttalande förklarar sig ABF vara mycket nöjda med valet av Hemsö som köpare till fastigheten:

– ABF:s styrelse är väldigt nöjda med att Hemsö har valt att köpa den här gedigna fastigheten som är i gott skick. Hemsö är en stabil och långsiktig ägare av samhällsfastigheter och vi är glada över att det även fortsättningsvis kommer att bedrivas skolverksamhet i byggnaden, säger Conny Petterson, studieombudsman på ABF i Göteborg.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev