Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemsö dubbelköper i Finland: ”Vår strategi står fast”

Publicerad: 14 april 2020, 14:00

Jyväskylä ligger 15 mil nordöst om Tammerfors. Här har Hemsö köpt en gymnasieskola. För gymnasieskolan har ett 10-årigt hyresavtal tecknats med Samkommunen för utbildning i Jyväskylä. I Helsingfors äger Hemsö ett flertal universitetsfastigheter och den förvärvade fastigheten kommer att utvecklas för utbildningsverksamhet. Den största hyresgästen är Vasa universitet.

Foto: visitjyvaskyla.fi

Hemsö har gjort ett dubbelköp av samhällsfastigheter i Finland. ”Vi har haft diskussioner kring dessa fastigheter under en längre tid”, säger Nils Styf, vd på Hemsö till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Nils StyfHemsö FastigheterHelsingforsSkolor

Hemsö håller fast vid sin strategi att äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter i Sverige, Finland och Tyskland alldeles oavsett coronakrisen.

Nu har bolaget köpt en gymnasieskola i Jyväskylä samt en universitetsbyggnad i Helsingfors. I samma veva stärker Hemsö sin position i Åbo genom ett förvärv av aktier i Turku Technology Properties Oy. Den totala investeringen uppgår till ett belopp motsvarande cirka 250 miljoner kronor.

Vi anser att det är viktigt att stötta den offentliga sektorn både i goda som dåliga tider.

Förvärvet i Jyväskylä cirka 15 mil nordöst om Tammerfors är Hemsös första etablering i kommunen som bedöms stå inför i stora investeringar av infrastruktur framöver.

‒ Det är ett viktigt steg att vi nu etablerar oss i Jyväskylä där vi ser intressanta möjligheter att kunna samarbeta i framtiden. Även fastigheten i Helsingfors är ett bra komplement då vi har fler utbildningsfastigheter i samma kvarter. Det ger oss fler möjligheter att utveckla området, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö, i ett pressmeddelande.

Nils Styf, vd på Hemsö fastigheter, skriver i ett mejl till Fastighetsnytt att bolaget haft diskussioner kring dessa fastigheter under en längre tid.

‒ I ett av fallen är säljaren en kommun och de i andra två är det finska institutioner. Det är diskussioner som tagit längre tid, säger Nils Styf. 

Läs även: Hemsö stärker upp med ett andra kreditbetyg 

Hemsös verksamhet löper på nästan som vanligt trots coronakrisen och strategin ligger fast.

‒ Vi anser att det är viktigt att stötta den offentliga sektorn både i goda som dåliga tider. Vi har dock inga tillväxtmål men hittar vi goda investeringsmöjligheter kommer vi att genomföra dessa, säger Nils Styf.

 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.