Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemmaplan köper Gottsunda Centrum för en halv miljard

Publicerad: 9 maj 2022, 08:12

Gottsunda Centrum i Uppsala får ny ägare

Foto: Göran Ekeberg

Hemmaplan förvärvar Gottsunda Centrum i Uppsala från Uppsala Stadshus för 515 miljoner kronor. Därmed är det andra förvärvet, för Brunswicks och Bonniers gemensamma satsning på närcentrumfastigheter, klart.


Ämnen i artikeln:

UppsalaSvepetBonnier FastigheterBrunswick Real Estate

I samverkansavtalet som tecknats med Uppsala kommun ingår att se till att fortsätta utveckla Gottsunda i nära samverkan med kommunen, skriver Hemmaplan i ett pressmeddelande. 

Hemmaplans ambition är bland annat att skapa fler mötesplatser, satsa på lokala entreprenörer och erbjuda ett bredare mat- och restaurangutbud för ett mer levande centrum.

Läs mer: Rosengård Centrum får nya ägare 

Gottsunda centrum byggdes 1974. Mellan 2009 och 2020 gjordes omfattande om- och tillbyggnader och i dag omfattar lokalerna 29.000 kvadratmeter. 

Centrumet innehåller 70 hyresgäster, bland annat butiker som Willys, Systembolaget, Lindex och Apoteket – restauranger, bibliotek, vårdcentral, tandläkare med mer.

I köpet ingår centrumbyggnaden, västra parkeringen samt vårdcentralbyggnaden. Hyresbostäderna omfattas inte av försäljningen då de ägs och förvaltas av Uppsalahem.

Intresset för att köpa Gottsunda centrum har varit stort, med många intresserade företag, enligt kommunen.

– För mig har det aldrig varit självklart att sälja Gottsunda centrum, kommenterar Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, och fortsätter: 

– Men nu har vi hittat en köpare som är beredd att ta ansvar för Gottsundas utveckling på ett sätt som både är trovärdigt och ligger i linje med våra högt ställda krav. Arbetet med att göra Gottsunda till hjärtat i södra Uppsala kan nu fortsätta med full kraft. Tillsammans med Hemmaplan ska vi fortsätta investera i Gottsunda, 

Formellt beslut om Hemmaplans förvärv av Gottsunda Centrum sker den 11 maj 2022, vid kommunstyrelsens godkännande. Tillträde sker den 1 juli.

I helgen publicerade Fastighetsnytt en intervju med Hemmaplans nytillträdda vd Cecilia Safaee om strategin framåt – läs intervjun här

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.