Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemfosa säljer till Bonnier för 1 miljard

Publicerad: 29 juni 2018, 06:54

Foto: Hemfosa.

Hemfosa säljer en fastighet i centrala Uppsala till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1 miljard kronor. Köpare är Bonnier Fastigheter.


Ämnen i artikeln:

UppsalaHemfosa FastigheterBonnier Fastigheter

Fastigheten, Kungsängen 15:1, ingår i det nybildade dotterbolaget Nyfosas kommersiella bestånd och omfattar en uthyrningsbar yta om drygt 24 000 kvadratmeter kontor. Kvarteret är uppfört i två etapper 1993 och 2003 och består av sex huskroppar. I förvärvar ingår även en befintlig byggrätt på cirka 6 000 kvadratmeter.

– Vi har lyckats genomföra en bra affär där vi avyttrar en kommersiell fastighet i en stark marknad. Med det kapital som frigörs genom försäljningen kan vi fokusera på nya investeringar som bidrar till en ökad intjäningsförmåga, säger Jenny Lindholm, tillförordnad transaktionschef på Hemfosa.

De största hyresgästerna är Nordea Bank, Arbetsförmedlingen och Bjerking AB.

– Fastigheten ligger i ett av Uppsalas bästa kontorslägen på promenadavstånd från centralstationen i ett område vars attraktivitet vi tror kommer att stärkas ytterligare i framtiden. Genom detta förvärv fortsätter vi vår satsning på att etablera oss som en betydande aktör på Uppsalas fastighetsmarknad, säger Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter.

Affären är villkorad av köparens finansiering och förväntas slutföras under juli månad. Frånträde beräknas ske den 31 augusti 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.